web metrics

Reportasjetips


Se også:

- Kortnytt
- Til menighetsbladet

Selger lokalbutikkene Max Havelaar-merkede varer?
Skriv litt om merkeordningen, og undersøk hvilke av butikkene i nærmiljøet som fører slike varer. Snakk med butikksjefene. Hvorfor selger de det/hvorfor ikke? Selger disse varene godt eller dårlig? Oppfordre folk til å etterspørre disse varene i butikkene og forklar hvorfor de bør gjøre det. Hvordan er det med kirkekaffen, er den Max Havelaar-merket? Se eksempel

Rasisme i nærmiljøet
Rasisme er dessverre alltid aktuelt. Kanskje passer det å ta det opp om våren når det nærmer seg 17.mai. Norge har mye å være stolt av og mye sunn nasjonalisme. Det feirer vi denne dagen. Men hva skal til før nasjonalismen blir usunn selvopptatthet? Hva kan gjøres i lokalmiljøet for at alle som bor der kan oppleve at de hører til? Snakk med 17.maikomiteen, med organisasjoner i nærmiljøet og med innvandrere som har slått seg ned på stedet. Hva ønsker de av lokalmiljøet sitt?

Jul jorda rundt
Jula oppleves ofte som det norskeste av alt. Det er merkelig, for det var lite snø og få juletrær der Jesus ble født. Det er sikkert noen i lokalmiljøet som har opplevd helt andre juletradisjoner enn det de fleste er vant med, enten de har flyttet hit fra andre land, eller de har bodd en periode i utlandet. Intervju dem eller utfordre dem til å skrive om julefeiring under andre himmelstrøk. Se eksempel. Julenummeret kan også bli spennende med en billedserie på midtsidene for eksempel med overskriften "Jula utenfor".Se også:
Kristent Nettverk for Miljø- og Rettferd har egne tipssider med ideer til menighetsbladene.


Foto: Sindre Eide, Ruhija/ Tanzania 2005
LiturgidatabaseSamarbeidspartnere

        

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innhold Vi anbefaler

Samarbeidsråd menighet og misjon
Ecumenical Advocacy All.
Fairtrade Max Havelaar
UNAIDS
Vennskap Nord/ Sør
Initiativ for etisk handel


> Se flere lenker